Almedalen 2018

INDUSTRIOMRÅDET I ALMEDALEN 2018

Samtidigt som Visby fylldes med samhällsintresserade människor fortsatte den svenska industrin att rulla på runt om i Sverige. Under årets Almedalsvecka hade vi industrins förutsättningar och möjligheter i fokus. Hur får vi en livskraftig industri som kan konkurrera med resten av världen och fortsätta bidra till svensk välfärd? Det blev en fullmatad vecka för alla med intresse av samhällsfrågor, välfärd och Sveriges fortsatta konkurrenskraft. Medverkade gjorde bland annat närings- och innovationsminister Mikael Damberg, hör honom tala om industrin här.

INDUSTRIKAMPEN

För sjätte året i rad gjorde våra ungdomsförbundsledare upp i #industrikampen. Med inspiration från superhjältevärlden tävlade Philip Botström SSU, Benjamin Dousa MUF, Magnus Ek CUF och Hanna Lidström Grön Ungdom om vem som kunde lösa framtidsutmaningarna på bästa sätt med hjälp av industrin. Vi gratulerar Benjamin Dousa som blev vinnare för andra året i rad! Filmer från årets Industrikamp hittar du här.

SAMTIDIGT I

Samtidigt som Visby fylldes av samhällsintresserade människor fortsatte den svenska industrin att rulla på för fullt i hela Sverige. Under årets Almedalsvecka fokuserade vi på avgörande frågor för svensk industri som i global konkurrens vinner affärer, skapar arbetstillfällen och bidrar till vår gemensamma välfärd. Under måndag, tisdag och onsdag gick vi på djupet lite extra i några av de frågor som är avgörande för industriföretagens konkurrenskraft. Lennart Ekdal hade besökt företag från nord till syd - vad hade han med sig för insikter tillbaka? Och vilka kloka synpunkter har andra industriföretag, experter och politiker? Läs mer om Samtidigt i och se intervjuerna med företagen.

Hållbarhetsauktionen

Ett nytt inslag för i år var vår hållbarhetsauktion. Med inspiration från industrins hållbarhetsarbetar ville vi göra Almedalen mera cirkulärt. Vi auktionerade ut allt från tryckimpregnerat virke och möbler till gröna växter och kaffe. Sammantaget blev det över 35 000 kronor som oavkortat gick till Mattecentrum. Vårt bidrag, både till ökad hållbarhet och till bättre kompetensförsörjning. Du kan läsa mer om Mattecentrum här.


Samtidigt i

…Grums, Helsingborg, Borlänge, Västerås, Luleå, Kista, Perstorp, Ludvika, Torekov, Uppsala – ja över hela landet tar industriföretag matchen i global konkurrens. Industrin får hela Sverige att leva – men att det ska fortsätta vara så är ingen självklarhet – vilka är utmaningarna där Sveriges beslutsfattare kan göra stor skillnad?

Läs mer

Almedalen

Nu har vi stängt Industriområdet i Almedalen för i år. Som vanligt blev det en fullmatad vecka med ett trettiotal seminarier. Det lockade många besökare med intresse av samhällsfrågor, välfärd och Sveriges fortsatta konkurrenskraft.

Läs mer

#industrikampen

Vi gratulerar Benjamin Dousa, MUF till segern i Industrikampen. Benjamin utsågs till Almedalens industrihjälte. I en rafflande final mötte han Philip Botström, SSU, Magnus Ek, CUF eller Hanna Lidström Grön ungdom. Alla utförde de stordåd!

Läs mer