Intervju: Hallå där Arla!

Gillar du mjölk, filmjölk och yoghurt? Då kanske du är lite nyfiken på Arla? Lär känna Inger Myresten, kommunikationschef på Arla lite bättre. Hon berättar bland annat vad mjölk kan förvandlas till och hur många mjölkglas alla Arlakossorna producerar varje år.

Vad är ni på Arla bäst på?
– Vi är bäst på att göra massa härliga produkter av mjölken som Arlabönderna producerar på sina gårdar. Vi gör alltifrån vanlig mjölk till fil, yoghurt, ost, crème fraiche och mycket mer. Personligen är jag extra stolt över att vi är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter. Hur coolt är inte det?

Vad händer med det ni producerar? Vem säljer ni det till?
– Korna mjölkar ju hela året och Arla tar alltid emot mjölken, 365 dagar om året. Av mjölken gör vi de produkter som du och dina kompisar vill ha, mejeriprodukter med olika fetthalter, smak och i olika typer av förpackningar. Därefter säljer vi till kunder, butiker, skolor, sjukhus, hotell och restauranger.

Vad gör din industri om tio år?
– Om 10 år hoppas jag att fler personer vet om att mjölk är bra som återhämtning efter träning. Tillsammans med idrottsföreningar kanske vi har utvecklat både ”träningsmjölk” och ”träningsost”.

Berätta något om er verksamhet som vi inte vet. Förvåna oss!
– Om vi samlade allt som Arla gör i världen, så skulle det totala antal mjölkglas som Arla väntas producera 2014 vara 25 297 087 378 stycken. Om alla dessa mjölkglas ställdes på rad, skulle de räcka 47 gånger runt jorden. Och om de skulle staplas ovanpå varandra, skulle de nå till månen nästan sju gånger!Arkiv

· Pressmeddelande 2016-04-26

Sveriges största entreprenörstävling
avgörs i Almedalen Visby förvandlas till...
Läs mer

· Pressmeddelande

Under Almedalsveckan presenterar
Industrin tar matchen robotmatchen...
Läs mer

· Intervju med Uddeholm

Häng med vår mjölnare in i kvarnen där
stenpressen har huvudrollen. Lär dig...
Läs mer

· Intervju med Arla

Gillar du mjölk, filmjölk och yoghurt? Då
kanske du är lite nyfiken på Arla? Lär känna...
Läs mer

Tipsa en kompis!