Intervju: Hallå där Uddeholm!

För alla er som är nyfikna på att säga Hej till Uddeholm, här får ni lära känna Boo Rundqvist, kommunikationschef på Uddeholm lite bättre. Han berättar vad de är bäst på, vad de gör med alla saker och vilket som är hans favoritverktyg.

Vad är ni bäst på?
– Vi är bäst på att tillverka verktygsstål som används till olika industriverktyg. Industriverktyg är en benämning på den stålform som används till att forma andra saker, till exempel mobiltelefoner, bilar, bussar och datorer. Vi tillverkar formstål som vi sen säljer till andra företag som i sin tur tillverkar prylarna. Vi är så skickliga på att jobba med stål att vi kan göra det närmast helt spegelblankt. Häftigt va?

Vad händer med alla saker ni tillverkar?
– Det som vi tillverkar säljer vi vidare till andra företag, främst till fordons-, elektronik-, förpacknings- och vitvaruindustrin. Vi har över 100 000 kunder världen över. Det är många som behöver våra produkter för att själva lyckas med sin tillverkning.

Vilket är ditt favoritverktyg på jobbet?
– Jag är kommunikationschef på Uddeholm, så datorn är förstås mitt bästa verktyg och mitt näst bästa verktyg är mobilen. Att båda dessa verktyg är formade i industriverktyg som har sitt ursprung från Uddeholm gör såklart att jag gillar dem ännu mer.

Berätta något om Uddeholm som vi inte vet.
– Har du ätit ett Kinderägg någon gång? Visste du att det är vi som tillverkar stålet till den maskin som gör själva plastägget till Kinderäggen? Utan Uddeholm inga Kinderägg.Arkiv

· Pressmeddelande 2016-04-26

Sveriges största entreprenörstävling
avgörs i Almedalen Visby förvandlas till...
Läs mer

· Pressmeddelande

Under Almedalsveckan presenterar
Industrin tar matchen robotmatchen...
Läs mer

· Intervju med Uddeholm

Häng med vår mjölnare in i kvarnen där
stenpressen har huvudrollen. Lär dig...
Läs mer

· Intervju med Arla

Gillar du mjölk, filmjölk och yoghurt? Då
kanske du är lite nyfiken på Arla? Lär känna...
Läs mer

Tipsa en kompis!