Svensk industri bär vår välfärd

Genom Industrin tar matchen vill vi tydliggöra hur industriföretagens framgångar bidrar till den svenska välfärden. Svenska industriföretag ”tar matchen” varje dag, året runt på den globala marknaden. De utvecklar nya produkter och tjänster, marknadsför dem i hela världen, och de gör sitt yttersta för att driva hållbara och ansvarstagande företag. På Företagens välfärdsavtryck kan du se hur små och stora företag bidrar till den svenska välfärden.

Utan våra industriföretag skulle Sverige vara ett betydligt fattigare land på många sätt. Om detta vill vi diskutera, engagera och samtala. Vi gör det genom en rad gemensamma aktiviteter men också var och en för sig. Mer om vilka vi som står bakom initiativet är ser du nedan.

Serendipity challenge

”Med en kombination av nanoteknologi och naturliga material står SaltX Technology på tröskeln att revolutionera världsmarknaden för energiladdning."

Läs mer

Almedalen

Vilka beslut behövs i dag, för att det ska vara verklighet i morgon? Under årets Almedalsvecka fokuserade vi på framtidens industri och vad som behöver ske i dag för att industrin i Sverige ska fortsätta att vara motorn i svensk ekonomi.

Läs mer

#industrikampen

Industrin tar matchen firade femte året i Almedalen och för första gången utsåg en jury tillsammans med publiken Almedalens statsminister i Industrikampen, kampen för framtidens bästa industripolitik.

Läs mer