Samtidigt i


Samtidigt som Visby fylls av samhällsintresserade människor rullar industrin för fullt i hela Sverige. Under årets Almedalsvecka sätter vi vårt fokus på avgörande frågor för svensk industri som i global konkurrens vinner affärer, skapar arbetstillfällen och bidrar till vår gemensamma välfärd.

I vår digitala utställning kan du under hela veckan ta del av industriföretagens berättelser om hur de bidrar till välstånd på orten där de verkar och i Sverige. Vilka utmaningar de har och vad de önskar av politiken?

Måndag, tisdag och onsdag går vi på djupet lite extra i någon av de frågor som är avgörande för industriföretagens konkurrenskraft. Lennart Ekdal har besökt företag från nord till syd. Vad har han med sig för insikter tillbaka? Och vilka kloka synpunkter har andra industriföretag, experter och politiker?

Måndag 11:45 - 12:50 Handel med världen

Strax utanför lilla Grums, sker världsledande produktion av förpackningsmaterial, 710 000 ton per år, det mesta går på export. Hur är det möjligt? Och vilka hot finns för fortsatta framgångar?

Tisdag 11:45 - 12:50 Kompetensförsörjning för framgång

Fyndigheter av zink och silver har, tillsammans med ny teknik, väckt Garpenbergsgruvan till liv. Hur är det möjligt? Och hur säkerställer vi industrins tillgång till kompetens?

Onsdag 11:45 - 12:50 Hållbarhet – mer industri ger bättre miljö

I effektiva anläggningar rostas kaffebönor i Helsingborg. Samtidigt utvecklas hållbara odlingar i Östafrika. Kan svensk industri ge ökad global hållbarhet?

Välkommen att ta del av spännande diskussioner om industrins villkor.

Samtidigt i

Almedalsvecka eller inte, varje dag går industrin för fullt i Sverige – från nord till syd – och bidrar till svensk välfärd. Vad får industrin att fortsätta rulla?

Läs mer

Almedalen

Under årets Almedalsvecka diskuteras industrins förutsättningar och möjligheter. Hur får vi en livskraftig industri som kan konkurrera med resten av världen och fortsätta bidra till svensk välfärd? Det blir en fullmatad vecka för alla med intresse av samhällsfrågor, välfärd och Sveriges fortsatta konkurrenskraft.

Läs mer

#industrikampen

För sjätte året i rad gör våra ungdomspolitiker upp i Industriområdet. The Big #Industrikampen har i år har ett hjältetema. Förvänta er stordåd!

Läs mer