Serendipity Challenge

SaltX Technology – vinnare av Industrins pris 2017!

”Med en kombination av nanoteknologi och naturliga material står SaltX Technology på tröskeln att revolutionera världsmarknaden för energiladdning.” Så lät motiveringen när juryn för Industrins pris korade vinnaren av Serendipity Challenge.

Stämningen gick att ta på när vinnarna i Serendipity Challenge korades på plats i Industriområdet i Almedalen. Femtio bolag som alla gjorde sitt bästa för att imponera på publik, Serendipitys jury och inte minst industrijuryn bestående av Anna Malmhake vd The Absolut company, Anna Sandström science relations director Europe, AstraZeneca, Johan Söderström vd ABB Sverige, Karl-Henrik Sundström vd och koncernchef Stora Enso och ordförande Magnus Huss förbundsdirektör IKEM.

- Vi i juryn för Industrins pris är mycket imponerade av årets startfält. Det fanns flera kandidater men att enas om vinnare var egentligen inte svårt – hos SaltX Technology ser vi ett företag som verkligen har utvecklats och omprövat i flera omgångar, har global potential och ett fantastiskt team, säger Magnus Huss.

SaltX Technology utvecklar och säljer en patenterad energilagringsteknologi som möjliggör lagring av värmeenergi i något så enkelt som salt, och som kan återanvändas som värme eller kyla. Utmaningen i förnybar energi ligger i att dessa energikällor ofta är ojämna, t ex att vinden bara blåser ibland, vilket ökar efterfrågan på energilagring.

- För oss som bolag är priset ett bevis på att vi har en unik teknologi med global potential – att bli sedd av dagens etablerade företag som en möjlig storspelare är otroligt värdefullt. Om fem år finns vi på alla stora marknader och är en självklar standard i all energilagring, säger Karl Bohman CEO SaltX Technology.

Från hela industrin säger vi stort grattis och lycka till!Serendipity challenge

”Med en kombination av nanoteknologi och naturliga material står SaltX Technology på tröskeln att revolutionera världsmarknaden för energiladdning."

Läs mer

Almedalen

Vilka beslut behövs i dag, för att det ska vara verklighet i morgon? Under årets Almedalsvecka fokuserade vi på framtidens industri och vad som behöver ske i dag för att industrin i Sverige ska fortsätta att vara motorn i svensk ekonomi.

Läs mer

#industrikampen

Industrin tar matchen firade femte året i Almedalen och för första gången utsåg en jury tillsammans med publiken Almedalens statsminister i Industrikampen, kampen för framtidens bästa industripolitik.

Läs mer